Ziua Internationala a Cititului impreuna!

Inca de dimineata cand am deschis telefonul am fost placut surprinsa sa aflu ca astazi este „Ziua internationala a cititului impreuna”.
Multe amintiri mi-au trecut instantaneu prin minte.Multe versuri rostite,de parca inca le-as mai rosti.
Prinsa cu treaba nu am putut sa-mi notez toate aceste amintiri.In schimb m-am gandit la ele.Atat de multe mi-au venit in minte incat acum nu stiu la care sa ma opresc.
Un zambet placut mi se aseaza pe buze caci mi-amintesc de perioasa scolii.Pe atunci nu sarbatoream aceasta zi.Cred ca nici nu exista.In schimb sarbatoream zilele de nastere a unui poet sau scriitor.Iar noi elevii la indemnul profesorilor pregateam care mai de care poezii,scenete pentru a le aduce un omagiu.Sarbatoream si ne bucuram de cititul impreuna fara ca sa stim de aceasta sarbatoare.

Pe langa aceste amintiri dragi mie,altele m-au bucurat si emotionat toata ziua.Am rememorat pasii facuti alaturi de fiica mea pe aceste meleaguri ale cititului.
Inceputul nu a fost usor,dar a fost placut.De la simple litere repetate dupa mine,apoi  la cate un cuvant scurt,urmat de o propozitie astazi s-a ajuns la o intreaga povestire.
Mi-amintesc povestile pe care i le citeam si la niciuna nu sfarsea  treaza pana la terminarea povestii.
Daca nu stiati Ziua Internationala a Cititului impreuna (ZICI),este un eveniment global,marcat de milioane de oameni in peste 100 de tari,organizate de catre LitWord ,o organizatie fondata in anul 2007.
Aceasta initiativa reuneste int-o singura zi copii,tineri si adulti pentru a celebra puterea cuvintelor.Citirea cu voce tare are un rol foarte important in dezvoltarea copiilor.
Studiile arata ca persoanele care citesc frecvent sunt in masura sa-i inteleaga mai bine pe ceilalti,sa empatizeze cu ei si sa vada lumea si din perspectiva altora.

Ziua32/365

3 răspunsuri la “Ziua Internationala a Cititului impreuna!”

  1. Frumoase, magice, înaltatoare si eliberatoare sunt toate zilele partasiilor din Cuvântul lui Dumnezeu.
    O noapte magnifica, minunata, relaxanta, binecuvântata, draga Camelia !

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: