Zi de …Valentine’s Day!

El isi saluta sotia si iese grabit din casa. Ceasul de la mana ii arata ca deja este in intarziere.
Ea dupa ce a turnat cafeaua in cescute ramane tacuta.Strange din ochi,ca lacrimile sa nu le verse.Acele cuvinte rostite in treacat de el inca ii mai rasuna in minte. Doar atat a fost pe ziua de azi? Va astepta cu sufletul la gura ca cele opt ore de munca sa treaca…sa treaca mai repede. Dar pana atunci, entuziasmul va trece si el. Cafeaua se va raci! Dar cine mai bea cafea la ora zece?!
Dezamagita,o varsa in chiuveta si in gandul ei se intristeaza caci atat de repede s-a risipit. Urma ei pe chiuveta nu emana emotia cu care a pregatit-o. Urma ei nu lasa decat o pata mare,neagra,neplacuta.
El cu ochii in telefon insemneaza tot ce-i de facut in acea zi. Ii place sa bifeze fiecare succes al sau. Langa el doua colege mandre isi impartasesc planurile de Valentine’s Day.
Amuzat el exclama in propriul gand ” Cine a mai creat si prostia asta? Cine are timp de asa ceva?”. Si cu pixul isi noteaza in josul paginii sa nu uite sa-i cumpere nevestii flori.Totul-i automat,chiar si gandul de il trece.
Ea pregateste copii de scoala,asa cum o face in fiecare dimineata. Singura se imbarbateaza cu gandul ca in drum ei spre scoala isi va cumpara cele mai frumoasa flori.Le va aseza in geam sa se vada de afara.Ii e teama ca in graba sotul sa uite de ziua de astazi. Isi zice singura ca ce-l mai bine sa-i aminteasca Scrie cel mai pompos mesaj cu cele mai mari laude,unele adevarate,altele doar inspirate si le trimite sotului.
El simte cum telefonul ii vibreaza.Este intr-o sedinta si nu-i place sa fie deranjat. Deschide mesajul dar fara sa-l citeasca. Il va citi peste o ora. Timp in care ea asteapta.
Ea il cunoaste si nu vrea sa-l mai streseze.Raspunde mecanic celei mai bune prietene ca are planuri pentru seara de vine sa iese-n oras. Doar ea stie ca nu-i adevarat! Coincidenta!?Si prietena avea rezervare la acelasi local.
Enervata la culme nu-i place deloc ziua de azi. Si-ar fi dorit ca azi sa fie intr-o alta zi mai relaxata. Copii sunt raciti si totul-i un hazard. Iar telefonul nici un raspuns nu primeste.
El bifeaza sarcina dupa sarcina cu succes din acel memento salvat. Epuizat isi freaca cu mainile ochii. Se gandeste cat mai are de „colindat”. In drumul sau trebuie sa cumpere flori,iar asta il enerveaza la maxim. Ar fi vrut sa fie acasa, deja culcat.
Cu ultimul strop de rabdare ,alege un buchet la intamplare. Doamna ce in fata ii sta asezata,ii face diverse propuneri si-l intreaba si de o ciocolata. Una frumos aranjata.
El nu sta pe ganduri si-o indeamna pe doamna sa-i pregateasca ceva frumos aranjat. Nu floare sotiei preferate,nu ciocolata preferta. Defapt nici nu si le mai amintea. Ceva doar sa fie,conta!
Ea stia ora exacta cand el trebuia sa vina. Mica intarziere nu o nelinistea,pesemne ca-i pregatea ceva. Era tarziu,trecut de 10. Copii reusise sa-i stabilizeze iar acum dormeau. Pregatise cina,acum doar o reincalzea.
El intra furtunos pe usa,exclamand ganduri neplacute frigului de afara. Ea il intampina.
Ii intinde sotiei buchetul de flori si cadoul ales,o saruta fugitiv si debea atunci isi aduce aminte ca nu a citit mesajul ei de peste zi. Se scuza spunand ca se duce la toaleta,avand nevoie de timp ragaz. Deschide in graba mesajul si-l citeste. Acum …dupa zece ore distanta.
Ea,frumos aranjata isi aseaza pe chip  un zambet larg. Omite sa-i povesteasca cele petrecute azi. Nu vrea ca ceva sa-l intristeze. Nu azi!
El flamand se vaita intruna de ziua incarcata,de cat de obosit se simte. Toate nemultumirile lui le adreseaza la masa. Ea doar il aproba dorindu-si sa discute cu totul altceva. Ar fi vrut sa-i marturiseasca dorinta de a iesi in oras.  Si-ar fi dorit ca sa aiba si ea ce sa povesteasca a doua zi la cafea.
Tacuti se retrag in dormitor.Adorm imbratisati. El obosit,de programul dat peste cap. Ea plangand,dezamagita de ziua de azi

• Oare cati dintre noi ne aflam in spatele acestor „EL si EA”?
• Cati dintre noi oferim flori din drag,nu de motive mânati?
• Cate dintre noi asteptam florile sa le primim mai des,nu doar o data-n an?
• Cate astfel de zile sa mai fie pe an?
• Merita sa se mai repete?
• Sau chiar e nevoie de o zi anume in care sa oferi si primesti flori si daruri alese?
• Oare iubirea se masoara in astfel de gesturi??????

15 februarie 2021

2 răspunsuri la “Zi de …Valentine’s Day!”

  1. Românii sunt conectati mai mult cu DragoB(i)été decât cu ValentinA ! 🙂 ))
    O zi senina în Suflet cu Soare, binecuvântata cu bucurien pace, fericire, dragoste si multa rabdare, draga Camelia!

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: