Sunt intr-o dilema!

Nu stiu daca am facut bine sau nu,dar am facut-o.Si vorbele inapoi nu le mai pot intoarce. Fiica mea face luna asta varsta de 10 ani.Si am considerat caci gata,este domnisoara si ca trebuie sa vorbesc cu ea de la egal la egal.Ca nu mai este timpul sa fie mintita si ca ar fi mai bine sa stie adevarul.Zis si facut!Intr-o zi cand eu imi serveam cafeaua si ea ceaiul am zis ca este timpul potrivit si i-am spus de inainte ca vreau sa vorbesc ceva cu ea, bineinteles i-am si sustinut faptul ca este domnisoara si ca trebuie de acum sa afle multe lucruri de „oameni mari”.

Ea curioasa din fire si nerabdatoare nu mi-a mai dat timp sa ma mai gandesc inca o data daca chiar este bine ce urma sa fac sau nu.A inceput cu sutele de intrebari si pareri si de toate incat am zis ca pentru inceput ii voi da doar un indiciu.I-am zis ca este vorba despre Mos Craciun. S-a asezat frumos inapoi pe canapea cu manutele puse pe picioare cu ochiisori ei privindu-ma si mi-a zis doar atat.”E adevarat ce mi- zis Nicolas”(varul ei)?

In momentul acela m-a dezarmat total.Cum puteam sa dau inapoi cand tot eu am deschis subiectul,cum puteam sa continui si ce as mai putea sa ii zic.

Mi-am ales cu grija vorbele pe care le-am pregatit de ceva timp si i-am explicat ce era de explicat.Nu am crezut ca pot sa vad o dezamagire mai mare in privirea ei decat cea de acum. Mi-as fi dorit sa nu fac pasul asta si sa las pur si simplu totul sa vina de la sine,poate ca a fost prea devreme mometul sa stie ceva atat de magic.

Usor,a inceput sa accepte ideea si sa-mi impartaseasca de cate ori au cautat (ea si verisorul) cadorile.De cate ori a avut discutia asta impreuna cu prietenii ei.De cate ori era hotarata sa stea treaza sa vada intr-adevar cine sunt Mos Nicolae,Mos Craciun si Zana Maseluta.

Dupa toate acestea i-am spus ca spiritul lui Mos Craciun exista in fiecare dintre noi.Ca puteam sa ne facem cadouri unii altora si stiind adevarul.Chiar i-am propus ca anu acesta ea sa fie „mosul” si sa creeze ceva cu manuta ei pentru toti cei dragi ei.

Nu stiu cat de corect am procedat dar uneori cand tot o minteam,cand tot ma punea sa ma uit la ea si sa ii spun adevarul iar eu incercam sa o evit, aveam mustrari de constiinta,desi nu trebuia.Sper ca anul asta sa existe aceelasi spirit de Craciun si decizia mea sa nu schimbe ceva.

P.s Eu am aflat adevarul de la fratii mei mai mari,care m-au ambitionat sa caut cat mai bine cadorile prin toata casa.Si le-am gasit!Desi speram sa,nu!

7 răspunsuri la “Sunt intr-o dilema!”

 1. Spiritul de Moș Nicolae ș CRĂCIUN
  este doar în INIMA omului creștin și bun ! 🙂
  După inima trădătorilor de NEAM și ȚARĂ ,
  CRĂCIUNUL de anul acesta , nu va mai avea STRĂLUCIREA de altădată ! 🙁

 2. (999)Noi unA ne gândim ca trebuia chiar mai de mult sa-i spui copilei adevarul, (dar e bine si mai târziu decât niciodata) deoarece de milenii, omenirea se alimenteaza cu minciuni frumos ambalate, iar filozofiile, stiinta, religiile, obiceiurile si traditiile, scoala si sistemele politico-economice si sociale, au fost si sunt armele cele mai puternice utilizate de cei inteligenti „serpi, pui de napârci” pentru a conduce masele (turmele) inconsciente, (de)formând caracterele sfinte, inocente, pure, alb-stralucitoare, nemuritoare ale Fiului omului, creat „dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu” formând sclavi si slujitori ai sistemelor carteziene PiRaMiDale aservite, supuse, docile si ascultatoare, transmitându-si din tata în fiu marele secret al dominatiei pamântului considerându-se dumnezei, zei si semizei, dispunând de legile de „ei” facute prin care omul „nestiutor si prost” sa creada mai degraba o minciuna frumoasa, decât realitatea dureroasa, amagindu-se pe el însusi si pe urmasii sai, generatie dupa generatie, conducând lumea spre moarte.
  „Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele legii acesteia.”
  O zi sublima, binecuvântata cu adevarata pace, bucurie, adevar si Lumina Divina, draga Camelia !

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: