,

Seara de Mos Nicolae.

Un glas de mama se aude cum ingana un cantec de adormit copii(probabil sa-si adoarma pruncul).Il recunosc l-am cantat si eu de nenumarate ori.Doar usi deschizandu-se si inchizandu-se la loc se aud din indepartare,urmate apoi de voci scazute ce isi vad de treburile lor.In jurul meu nu este decat un loc linistit,caldut si de un alb intens.

Nu este tocmai locul unde-mi doream sa fiu.Dar sunt!

Durerile de burtica,frisoane, temperatura si o flexurica in mana fiicei sunt cele cu care il asteptam pe Mos Nicolae.Intr-o camera de spital impreuna cu fiica mea incercam sa ne imaginam cum ar fi fost seara asta daca eram acasa.Dar nu suntem…O indigestie ne-a facut sa „poposim” pentru un weekend pe la spital.

Seara asta asteptata de un an de zile nu este deloc cum mi-o imaginam si cum imi doream sa scriu despre ea.

Ghetutele sunt acasa bine lustruite.Bradul luminos sigur incanta incaperea cu culorile lui.

Mi-am imaginat asta seara stand in mijlocul camerei si impartind cadouri fiicei si sotului meu.Luminitele bradului sa se impleteasca cu bucuria si cu rasetele noastre.Sa cautam cat mai curiosi fiecare particica ale ghetelor noastre pentru a fii sigur ca am golit tot ce mosul ne.a adus.

Aici luminitele bradutului de acasa sunt luminile orasului.Rasetele,bucuriile sunt doar in mintea noastra. Ghetele pline cu cadouri sunt inlocuite cu papucii spitalicesti.Cred ca e prima oara cand imi doresc sa existe cu adevarat Mos Nicolae.

4 răspunsuri la “Seara de Mos Nicolae.”

  1. Draga Camelia.
    Sa nu te îndoiesti niciodata de existenta lui „Mos Craciun”. El a fost, Este si va fi etern în toate Sufletele care cred în Cuvântul AAAE, iar dovada incontestabila a Fiintei Lui se vede pretutindeni în lumea crestina, tocmai prin aprinderea luminilor artificiale care împodobesc brazii din casele lor si localitatile în care aceasta frumoasa si magica sarbatoare si traditie ancestrala a nasterii Mântuitorului, se sarbatoreste an de an. Crede numai cu toata fiinta ta, lasa-L sa se nasca în inima ta, si cu certitudine El, (Cel îmbatrânit de zile) te va vizita, te va vindeca si lumina, iar darurile nepretuite, ale harului si dragostei Lui, ti le va da, tie si tuturor celor ce iubesc Împaratia Sa !
    https://www.youtube.com/watch?v=tZ3pF3W6w8Y
    O duminica minunata, binecuvântata cu sanatate, pace si Lumina Divina, Sfânta, Adevarata !

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: