„Poate venirea unui copil sa salveze o casnicie?

In ziua de astazi divorturile au un numar foarte mare.Din pacate multi cred ca este mai usor sa puna punct unei casnicii decat sa lupte si sa cauta problema din cauza caruia nu merge relatia.
Deasemenea sunt multi si cei care gandesc ca o solutie pentru aceasta ar fi sa faca un copil in speranta ca acesta ii va uni.Dupa parerea mea este o solutie foarte gresita.Nu te poti atarna de un fir de ata doar pentru a supravietui.
Nu poti sa dai nastere unui copil pentru a tine pe cineva langa tine.Practic l-ai tine cu forta ,si nu cred ca ti-ai dori asa ceva.
Dar chiar si asa nu ai certitudinea ca persoana respectiva v-a ramane langa tine doar de dragul copilului.
Din pacate sunt foarte multe cupluri care apeleaza la aceasta ca fiind o ultima solutie.
Inainte sa-ti treaca macar vreodata prin gand trebuie sa fi constient ca acel copil are nevoie de mama si de tata in aceeasi masura.
Trebuie sa stii ca un copil trebuie sa creasca intr-un camin armonios unde sa se simta iubirea si respectul dintre cei doi parinti dar si a lor fata de copil.
Ganditi-va cati copii traiesc in astfel de familii si daca ati dori sa fiti in pielea unuia dintre acestia?!
Inainte de a lua aceasta decizie absurda cel mai normal ar fi sa se rezolve problema din cauza caruia ati ajuns in acest impas.Ganditi-va ce v-a unit,ce v-a facut sa va uniti destinele,unde ati gresit si de ce ati ajuns in punctul de a va desparti.
Inainte de toate trebuie sa discutati totul foarte clar,fara menajamente,fata teama ca poate din cele spuse situatia se va agrava.
Adevarul niciodata nu trebuie sa supere pe nimeni.Indiferent ca este unul pe care il doresti sa-l auzi sau este unul care pur si simplu te surprinde si refuzi sa-l accepti,trebuie sa-ti da-i timp de gandire sa reflectezi la cele spuse de persoana cealalalta,ca poate in esenta sa aiba dreptate.
Gandeste-te un pic ca o ipoteza cum ar fi si la ce s-ar ajunge daca ai lua aceasta decizie de unul singur si „tu” ca femeie si „tu” ca barbat ai fi nevoit/a sa cresti singur/a acest copil.
Un copil nu trebuie sa fie privat de posibilitatea de a sti ce inseamna o familie.
O mama nu poate inlocui un tata si un tata nu poate inlocui o mama.Fiecare dintre ei are locul si rolul sau in evolutia unui copil.
Trebuie avut in vedere si faptul ca intr-un cuplu,asudat sau neasudat,copilul poate sa zdruncine foarte tare acea relatie.
Este Clar ca un copil nu poate sa vina intr-o relatie care nu este unita,legata.
Aceea fiinta mica nu poate sa coase ceea ce doi adulti au rupt poate cu vorbe,poate cu fapte.Un copil trebuie nascut din iubire ca la randul lui sa ofere si el tot iubire.

Un răspuns la “„Poate venirea unui copil sa salveze o casnicie?”

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: