Parchetul ideal….există!

Colaj realizat cu Canva

În vara anului trecut am terminat de construit şi de finisat casa noastră mult dorită. Pentru că nu am vrut să o forțăm, am zis că-i lăsăm timp suficient ca să se obijnuiască fiecare părticică din ea cu ea însăşi. Şi de îndată ce vremea se face frumoasă ne apucăm iar de treabă.

Pentru că deja am ajuns la interioare, soțul mi-a dat temă să mă documentez foarte bine de ce tip de parchet îmi doresc, ce culoare, daca vom avea sau nu pe viitor covoare şi toate cele care urmează. Bineînțeles căci am primit cu bucurie tema de la soț şi am profitat de perioada de „iernat” şi am luat fiecare sait în lung şi-n lat la colindat. Dat fiind situația cu pandemia am considerat căci pentru siguranța mea era mai bine să pornesc cu online-ul, iar în momentul cand voi gasi ce mă interesează abia atunci să le vizităm fizic.

Amândoi am fost de la bun început de acord că pentru parchet alocăm o investiție mai mare doarece ne doream un parchet de calitate si durabil.

Şi doar cu aceste doua informații mi-am început expediția. A! Şi mai ştiam de la soț că trebuie să fie un parchet pentru încalzirea în pardosealā.

Dacă la construirea casei,m-am bazat pe cunoştințele soțului, eu fiind doar prezentă fizic,nefiind în stare la momentul respectiv să fac diferența dintre modul de folosire a unui sac de ciment si a unui sac de adeziv, sau neştiind nici măcar ce este o caplama, acum mi-am zis că la partea de interioare o să ma documentez îndeajuns cât să fiu, as! O să-l înving pe soț cu armele sale!

Ei bine, şi am început căutarea, documentarea. Până în momentul când să deschid prima pagină cu parchet, ştiam că există doar parchet însine, după o scurtă privire am intrat în ceață. Toate arătau la fel! Cu siguranță diferența o făcea calitatea. Dar cum să o recunosc eu? Şi care este cel potrivit pentru încalzirea în pardoseală.

Cum de obicei aleg după prima intuiție, am zis nici acum să nu schimb ceva. Am aşezat cursorul mouse-ului pe cel care mă îndemna sufletul. Şi surpriză, cu click-ul meu mi s-a afişat frumos în față pagina ALMA PARCHET. Faptul ca ştiam că alma în spaniolă înseamnă suflet, am zis ca nu este întamplătoare alegerea mea.

ALMA PARCHET, nu oferă doar parchet! Cum eu sunt o iubitoare de lemn, ochii mi s-au oprit şi asupra scărilor de lemn, meselor de lemn, covoarelor şi carpetelor româneşti ţesute manual şi nu numai atât. Clar, m-am îndragostit la prima vedere. Cu siguranță, multe comenzi voi face aici.

Dar m-am întors la ce trebuia să aflu eu defapt. Deschid categoria-parchet, şi aici îmi apar frumos grupate, tipurile de parchet(cele de care nu ştiam cu câteva minute înainte).

Alma parchet îmi oferea: ● parchet din lemn masiv; ● parchet stratificat; ● parchet dublu stratificat; ● parchet triplu stratificat.

Deja îmi dădeam seama că treaba asta începe să mă depăşească. Caut pe sait un număr de telefon care oferă consultanță, îl gasesc, şi-l formez imediat.

Timp de câteva secunde până s-a auzit o voce din spatele receptorului, am realizat că eu nu aveam suficiente informaţii, nici măcar nu ştiam exact ce îmi doream. Îi explic doamnei puțin stânjenită că îmi doresc un parchet rezistent la țopăielile lui fie-mea, de calitate si potrivit pentru încalzirea prin pardoseală.Doamna respectiva probabil obijnuita cu învățăceii ca mine, imediat mi-a programat o întalnire.

De îndată ce m-am prezentat la locația lor,nu mi-a fost prezentat un flyer cu categorii de parchet, asa cum m-am aşteptat sau condusa în locul în care sunt etalate modele de parchet si apoi lăsată să mă decid asupra unuia, ci mi s-a prezentat fiecare în parte. Asta a fost marea mea surpriză, fapt care într-o proporție foarte mare deja mă decisesem caci cu ei voi bate palma.

De la ce-i mărturisisem la început, că-mi doresc un parchet pentru încalzire prin pardoseală si în acelaşi timp şi rezistent la joaca lui fie-mea, doamna respectivă m-a condus prin tot showroom-ul, prezentându-mi parchetul laminat, parchetul masiv, explicandu-mi ce este un parchet dublu stratificat, triplu stratificat şi cum se obține el, ajutându-mă în acelasi timp să-mi dau seama singură de diferența dintre ele.

Oprindu-mă cu precădere pe parchetul ideal pentru încalzirea în pardoseală, îmi este prezentat parchetul stratificat. Fiind alegerea cea mai bună în ceea ce priveşte instalarea unui sistem de încalzire prin pardoseală, deoarece este foarte stabil dimensional şi asigură un transfer termic optim.

Parchetul stratificat este format din mai multe straturi de lemn suprapuse perpendicular.

Pentru montarea parchetului, dumneaei mi-a explicat câteva aspecte de care trebuia să ținem cont, şi de care eu nu aveam habar. De exemplu temperatura la nivelul şapei nu trebuie să depaşească 26 de grade, iar umiditatea să nu depăşească 40%-60%.

Sursa foto: superparchet.ro

La montare pentru a se asigura un transfer optim ei recomandă ca parchetul să fie montat prin lipire si să se țină cont de rosturile care se formează de-a lungul peretelui.

Astfel după ce aflasem destule informații despre montarea parchetului, despre diferența dintre ele, despre avantajul unuia şi dezavantajul altuia. Despre câte nuanțe de lemn sunt şi cum se realizează ele, am plecat acasă multumită.

A doua zi, împreună cu soțul după ce ne-am hotarât asupra nuanței potrivite, am chemat o echipă pentru a-mi face măsurătorile necesare pentru comandă. În doar trei săptămâni echipa ALMA PARCHET s-a prezentat la noi acasa pregătită de montarea parchetului ideal.

Iată-mă astăzi cu picioarele goale( fără teama că o să răcesc) pe parchetul ce emană şi păstrează căldura, când afară minusurile în grade înca se încăpățânează să persiste. Iată dovada că şi femeile pot face o alegere perfectă atunci când au lângă ele o echipă demn.

Articol scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2021.

3 răspunsuri la “Parchetul ideal….există!”

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: