Noi,femeile! 14.12.2020

Poza google

Nu stiu cum si de ce suntem noi femeile asa!Cu siguranta fiecare dintre noi s-a aflat macar o dara in ipostaza asta.
Socotim din timp si planificam mai ceva ca o agenda electronica atunci cand urmeaza o sarbatoare mai mare.Numaram zilele,orele ba chiar si minutele,le impartim,le sucim si le rasucim.Facem liste peste liste,avem mereu la indemana ceva pe care mai notam.
Si cum ziceam,nu stiu de ce dar noi practic ne transformam.Da! Am zis bine,ne TRANSFORMAM.
Devenim peste noapte cele mai indemanatice MENAJERE.Organizam familia pe fiecare membru in parte de la mare la mic caci asa se cuvine,si incepem sa intoarcem casa cu susul in jos.Chiar zic bine asta,pentru ca noi tocmai asta facem.Nu ca nu ar fi curatenie,dar asa se face in prag de sarbatoare.Casa trebuie sa arate impecabil.
Dupa vreo doua zile de robotit,satisfacute in final de mirosul curat din casa continuam planul transformarilor.
Incepem CUMPARATURILE.La inceput online…..ca deeee…trebuie sa vedem ce este in trend si pe unde mai este cate o oferta.Apoi le incepem si pe cele practice,care mereu se lasa cu dureri de cap.
Aici bineinteles avem doua cateorii.O zi ne-o rezervam pentru cumpararea de cadouri pentru cei dragi.Iar in alta zi,mergem sa cumparam alimentele necesare.Asa ca ne inarmam sotii(cele care au)cu nervi puternici si cu muschi de otel si ii luam la cumparaturi.Incarcam vreo doua-trei carucioare sa avem acolo de toate ca vin in vizita socrii,soacre si nu se cuvine ceva sa-ti lipseasca.
Dupa ce terminam cu brio partea cu cumparaturile (cu siguranta nu am cumparat tot ce era nevoie),incepem sa ne pregatim cele necesare de gatit.
Mai ceva ca un masterchef suntem la capitolul asta.
Cu mainile suflecate ne transformam in cele mai iscusite BUCATARESE.
Cu vreo doua-trei zile inainte incepem sa gatim….si gatim (sarmale,salate,cozonacu s.a.m.d),de parca am avea pofta de ele taman in acea zi.Dar noi continuam sa gatim…sa fie!…dupa cum am zis vin socrii in vizita.Intre timp ne amintim ca mai vin si vreo doi frati cu neveste si nepoti.Si am uitat,vin si finii de i-am cununat.Si noi gatim si gatim de nu mai avem nici oale nici farfurii.Intre timp mai fugim si la un salon,la un pensat la un vopsit,ca trebuie sa aratam si bine.
Asa decurg zilele multor femei in preajma unei sarbatori.Devenim pricepute la absolut orice.Suntem atente la orice detaliu si desi cadem rupte de obosite,in fiecare dimineata ne reincarcam bateriile pentru a fi o Gazda Buna.

2 răspunsuri la “Noi,femeile! 14.12.2020”

  1. Astfel de femei au mostenit robia,
    nu prea stiu ce înseamna armonia,
    aspiratorul le cânta zilnic melodia,
    uitând ca-n lume s-a abolit sclavia,
    chiar daca sunt nascute-n România !

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: