La mare în siguranță!

13 august 2019…

Dragă jurnalule …..îți las ție dovadă tot ce am simțit, ce am văzut, ce am auzit anul acesta în concediul meu la mare. Tu îmi păstrezi toate amintirile vii, tu îmi aminteşti mereu ceea ce eu mai uit câteodată. Tu îmi reaminteşti de promisiunea de a mă reîntoarce. Ultima zi din concediu…soarele la fel de arzător, valurile sunt tăcute astăzi. Şi ele simt, că de ele mă despart. Mare albastră… îți fac promisiune că la anul am să mă întorc iar!

Sunt impresiile ce le-am scris în umă cu doi ani în  propriu jurnal în ultima zi de concediu.Cum am zis vreau ca el să-mi fie martor, să-mi păstreze toate amintirile.

Din vara anului trecut nu am nicio însemnare. 2020 a fost un an care ne-a încercat cu ceva dureros. În toata lumea virusul Covid şi-a pus amprenta. Pe lângă viețiile ce le-a luat, ne-a arătat ce înseamnă să stăm izolați, să păstrăm distanța, să respectăm nişte reguli pentru protejarea noastră. Însă dupa cum se zice tot răul spre bine, anul 2021  a venit cu un virus ce ne dă şansa la o reîncepere a vechilor obiceiuri. Primul pas pe care l-am făcut a fost bineînteles  să mă programez cu întreaga familie pentru vaccinare iar apoi să ne facem planuri. Pentru că sunt o mare iubitoare de planuri făcute şi îndeplinite cu succes. Capul listei a fost desigur vacanța la mare, vacanta in siguranta  pe litorarul românesc.      

De ce aleg litoralul românesc?

Aleg litoralul romanesc pentru că aici este acasă! Pentru ca el se numară printre regiunile cele mai spectaculoase ale țării noastre. Pentru că el îmi oferă o clima temperată, apa cu salinitate redusă şi îmi crează condiții excelente pentru petrecerea concediului perfect. Pentru că în anul acesta de izolare am înțeles perfect ce înseamnă acasă şi cât contează să ne bucurăm de ce ne oferă țara noastră.                                                                                                                                    Şi anul acesta la fel ca în ceilalți ani cu câteva luni înainte îmi  fac rezervarea. Nu-mi place să mă las pe ultimul moment, deşi în situația de fața aş fi lăsat. Aliatul perfect pentru mine   este agenția  Litoralulromanesc.ro. Mereu îmi stă la îndemână şi mă bazez pe ea pentru a vedea ofertele litoral 2021, pentru a face comparaţie între hotelurile disponibile. De fiecare data informațiile ce mi-au stat la dispoziție oferite de ei mi-au fost şi utile. Desi de 15 ani ei fac lucrul acesta, şi o fac bine, de 10 ani eu îmi pun toata încrederea în ei.        

Ce îmi oferă agenția:                    ● multiplele posibilități de cazare; ●asigurarea Storno ce acoperă ši efectele Covid, ce asigură returnarea banilor; ●diverse agremente litorale; ●înscrieri timpurii flexibile; ●prețuri corecte şi oferte.

      De această dată înainte de a mă hotărâ ce locație să alegem sau cu ce vom pleca la mare am verificat daca ei îmi pot oferi o asigurare în cazul de mă îmbolnăvesc  de Covid. Astfel am aflat de Asigurarea Storno Covid-19 cea care îmi oferă posibilitatea de a anula gratuit rezervarea şi chiar îmi restituie suma integrală în situația neplacută de infectare cu virusul Covid.       Adăugând această asigurare ca o sursă de încredere a vacanței noastre mi-am început informarea. Mereu am ales ce e mai bun pentru familia mea, nu neaparat ce e mai scump doar ce am crezut eu ca este mai bun.  De-a lungul timpului am încercat spre curiozitatea noastră cazari cu diferite stele. De unele am fost surprinsi iar de altele puțin dezamăgiți. Anul acesta voi opta pentru un hotel de 4 stele, Malibu, localizat în partea de sud a stațiunii Mamaia. Vreau să fie o surpriză pentru fiica mea căci hotelul unde vom fii cazați este  foarte aprope de Delfinariu, o ocazie foarte bună pentru ea de a vedea delfinii şi spectacolele lor nu doar o data ci chiar de câteva ori. Este la câteva minute de mers pe jos de Satul de Vacanță, Aqua Magic şi  Telegondola. Hotelul fiind atât de aproape de plaja practic el are ieşire direct pe nisipurile fierbinți ale plajei, iar în interior, piscina pentru adulți şi copii, locul de joaca se potrivesc perfect în caz de vremea nu va fi prielnică cu noi. Faptul că hotelul este construit paralel cu țarmul marii jumatate din el oferă o privelişte incredibilă către mare.

 

Zilele numărate de vacanța, vom încerca să îmbinam utilul cu plăcutul dupa cum se zice. Vom avea şi zile în care doar vom sta şi ne vom relaxa, vom trândavi pe nisipul moale al plajei. Vom vizita muzee, ne vom plimba cu barca, ne vom plimba cu telegondola chiar daca am rău de înaltime. Vom profita la maxim de tot ce se poate. Pentru vacanța aceasta am preferat la fel ca în anii trecuți să optăm doar pentru miculul dejun, nu aş vrea să fiu prinsă de un  program  de întoarcere la hotel pentru a servi masa.

Dorința de a merge într-o vacanță este atăt de mare însă nu vom uita să dam importanță şi la măsurile în vigoare. Vom avea grijă ca să îndeplinim tot ce nise cere, căci până la urmă este vorba de siguranța noastră. Sper ca pagina 2021 a albumlui de amintiri să nu rămână goală ca cea de anul trecut.

Planurile sunt făcute, rezervările la fel, bagajele mai au puțin şi ne apucăm şi de ele, tot ce rămâne este vremea prielnică şi stările de urgență. Tu ce ai prefera în perioada asta, vacanțele planificate sau cele ad-hoc?

Surse foto: www.litoralulromanesc.ro

Articol scris pentru Competitia SuperBlog Spring 2021.

Un răspuns la “La mare în siguranță!”

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: