Cărți pentru copii.

2 aprilie…Ziua Internațională a carților pentru copii şi tineri!

Ziua de astăzi se potriveşte perfect cu articolul scris de mine ieri pentru Competiția SuperBlog https://linisteameacom.wordpress.com/2021/04/01/povesti-cu-librarul-papion/

O sărbătoare dedicată amintirii celui mai îndrăgit autor de poveşti şi basme, danezul Hans Christian Anderson.
Îmi aduc cu drag aminte fiecare cārticicā în parte citită si recitită de-a lungul anilor fiicei mele, seară de seară. Fiecare poveste vizionata pe Youtube, fiecare poveste povestită în maniera mea. Cred ca nu e părinte sau copil să nu cunoască cel puțin măcar una din ele.


● Ratuşca cea urâtă;
●Prințesa şi bobul de mazăre;
●Crăiasa zăpezii;
●Mica sirenă
Acestea sunt doar câteva din ele.Sunt cele pe care le-am citit cel mai des, căci fata mă punea mereu să i le recitesc.


Cea care are un loc aparte în sufletul meu cât şi în al fiicei mele este „Fetița cu chibrituri”.
De câte ori vorbesc de ea îmi aduc aminte de lacrimile ce se strângeau în ochişorii fiicei mele când o vedea pe fetița din poveste cu picioruşele goale în zăpadă.

2 răspunsuri la “Cărți pentru copii.”

  1. Carti si povesti pentru copii, care ar trebui citite de parinti adulti si bunici copiilor si nepotilor, parcurgând si petrecând împartasind împreuna din tainele AAAE, ascunse în cuvintele pilduitoare ale povestilor nemuritoare.
    https://www.youtube.com/watch?v=EKLB_yEbf6E
    Zile minunate, însorite, calde, binecuvântate si luminate de întelepciunea Luminii Divine, în Cartea Vietii etalate, draga Camelia !

  2. Îmi place de fiica ta. Dacă-i place să-i citești sigur, la un moment dat, o să fie ea însăși o mare cititoare. Mă bucur mult să aud asta.

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: