21 ianuarie 2021

Ziua Internationala a Imbratisarilor.

Poza preluata

Nu stiam de ziua aceasta decat de vreo doi ani incoace,desi o „serbez” sa zicem asa de vreo zece,chiar fara sa stiu.Si nu doar o data pe an chiar de mai multe ori pe zi.

Cum se poate asta?Pai simplu!Sa va zic!

De cand era fie-mea mica si a invatat cum sa-si intinda bratele cand mami ii spune ca este timpul de „iubire”.Am creat clipele noastre speciale in care ne strangem reciproc in brate cat putem noi de tare.Lasam totul deoparte si pentru 5 minute stam asa imbratisate. Atunci un firicel pleaca din inima lui fie-mea mica si un altul pleaca din inima mea.Se intalnesc undeva pe la mijlocul drumului si atunci se produce o explozie care ne face pe noi fericite(o explicatie data de mine mai demult pe cand era mai mica si credea chiar tot ce-i spuneam).

Acum serios vorbind,citind „pe aici” aflu ca ziua aceasta nu a fost aleasa intamplator si ca pshihologii sustin ca ziua de 21 ianuarie fiind la inceputul anului ce reprezinta o perioada intunecata dupa vacanta si sarbatorile de iarna multe persoane nu reusesc sa se adapteze la treburile zilnice. Tot pshihologii spun ca imbratisarile exprima siguranta,afectiune si confort sufletesc,iar oamenii au nevoie de o actiune care sa-i faca sa exprime aceste sentimente. Imbratisarile intaresc sistemul imunitar,relaxeaza muschii si alung durerile din organism.

Dar eu zic ca este deajuns cu teoria si ca practica conteaza cel mai mult.Asa ca imbratisez virtual pe toti prietenii mei de pe blog,pe toti musafirii si acum fug sa-i imbratisez si pe toti cei dragi mie. Va imbratisez!!!

21/365

3 răspunsuri la “21 ianuarie 2021”

  1. Eu cred ca nu este necesara o zi speciala pentru îmbratisari, atunci când iubirea exista cu adevarat, nu e doar un surogat, iar copiii, cred eu, au nevoie zilnic de aceste imbratisari pentru a simti caldura „exploziei” dragostei parintesti, care sa le confirme încrederea ca sunt protejati si în siguranta, alaturi de cei care le-au dat viata.

    O seara mununata, relaxanta, binecuvântata si o îmbratisare sincera, strânsa, calda, tie, fetitei tale si tuturor celor dragi inimii tale iubitoare !
    https://www.youtube.com/watch?v=fgL76dFKVEE

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: