18 ianuarie 2021

Ziua Internationala a Omului de Zapada.

Ei bine,am citit pe aici pe undeva ca ziua de 18 ianuarie a fost aleasa a fi „Ziua Omului de Zapada”.

Si sa stiti ca nu a fost aleasa intamplator.Exista o explicatie ce pare si logica.

Cifra 1 este asemuita unui baston sau unei maturi.Stiti,matura aia de o punem la oamenii de zapada pe care ii facem.Si sa stiti ca de multe ori m-am intrebat de ce „oamenii „mei de zapda au doar o mana si nu doua asa cum ar fi normal.Voi cate maturi puneti la oamenii vostri de zapada,sincer???

Iar cifra 8 dupa cum se intelege arata forma propriu-zisa a omului de zapada.

Poza net

Cel mai mare om de zăpadă din lume a fost construit Bethnel, Maine, SUA, în 2008. Este de genul feminin şi se numeşte Olympia Snow-Woman. Măsoară 37,21 metri înălţime şi o greutate de peste 4.000 de tone, iar „construirea” ei a durat circa o lună de zile. La construirea lui s-au folosit mai mult de 5.600 de metri cubi de zăpadă. Morcovul-nas a fost, de fapt, o structură de doi metri din sârmă şi pânză. Gura a fost conturată din şase anvelope de automobil, iar în loc de nasturi s-au folosit trei anvelope de tractor. Pentru braţe au fost aduse două trunchiuri de copac de câte 3 metri.Femeia de zăpadă are ochi cu genele lungi, din beţe de schi, iar buzele din roţi pictate în roşu. Numele vine de la cel al senatorului de Maine, Olimpia Snowe.

18/365

5 răspunsuri la “18 ianuarie 2021”

  1. Optul vine de la forma propriu-zisă a omului de zăpadă, ca atare au făcut un om de zăpadă conic. Oh, well! 🙂 Oricum habar n-aveam de ziua asta. Mulțumesc! Am aflat ceva nou.

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: